Wolves Chomutov

Oficiální stránky hokejbalového klubu 

Wolves Chomutov 

www.wolveschomutov.cz
   

Příští zápas

„Mým vzorem je Brent Burns,“ říká obránce dorostu Radek Svoboda

„Mým vzorem je Brent Burns,“ říká obránce dorostu Radek Svoboda

Start extraligy staršího dorostu se kvapíkem blíží. Jedním z hráčů, kteří polykají již od února tréninkové dávky Tomáše Sklenáře je nadějný obránce Radek Svoboda. Bývalý hokejista patří ke stabilním článkům vlčí sestavy. Proto není divu, že jsme si tohoto skoro osmnáctiletého zadáka pozvali ke krátkému rozhovoru.

Jak již bylo zmíněno, nejvyšší mládežnická extraliga odstartuje v Chomutově na začátku září. „Nedokážu popsat, jak se moc těším, až převálcujeme společně s týmem prvního soupeře! Myslím si, že nás na ní trenéři dobře připravili, a že tam určitě naší vlčí smečce neuděláme ostudu,“ říká odhodlaně Radek Svoboda.

Vedení týmu se podařilo jako prvnímu založit mládežnický hokejbalový celek v Chomutově, který bude hrát registrovanou soutěž. „Myslím si, že je v nás určitý potenciál. Máme spoustu mladých talentovaných hráčů, ale jak se říká, talent nestačí. Máme před sebou ještě hodně práce. A když s námi na lavičce bude skvělý Marcel Holl, tak to bude o to lepší,“ říká se smíchem obránce vlčí smečky.

Wolves se v extralize utkají například s celky z Ústí nad Labem, Mostu či Kladna. „Tak určitě vím o Kubovi Tothovi, který nastupuje za mostecký Kovodemont. Dál jsem slyšel od pár kluků, co extraligu už hráli o pár týmech, že hrají hodně do těla a že jsou mnohem rychlejší na míčku. Sám z toho strach nemám, velice rád hraju do těla, až se to někdy i zvrtne,“ přibližuje své povědomí o soupeřích nadějný hokejbalista.

Hned v první kole čeká na vlčí smečku semifinalista uplynulého ročníku, neboli ústecká Elba. Od nepaměti bývají zápasy mezi Chomutovem a Ústí trošku pikantnější, což platilo zejména před pár lety v hokejovém prostředí. „Myslím si, že je to drobná výhoda, že začneme doma. V každém sportu je lepší hrát první kolo na místě, kde to znáte a také můžete čekat podporu od fanoušků a od rodiny. Velmi se na svůj první ligový zápas těším a jsem na něj velmi nažhavený!“ 

Dorostenecký celek Wolves by měl v nové sezóně hlavně sázet na týmový duch a dobrou partu, s čímž souhlasí i Radek Svoboda. „Myslím si, že by to měl být hlavně týmový duch. Samozřejmě je to také o morálce, kterou si nesmíme nechat zlomit případnými neúspěchy. Důležitá je i vzájemná podpora uvnitř v týmu. Konec konců je to naše první sezona v této kvalitní soutěži a může nastat cokoli.“

Ač je Radek Svoboda bývalý hokejista, tak sám vidí na své hře určité nedostatky. „Bude to asi střela z dálky, ta ještě není úplně stoprocentní. Další věcí je výbušnost. Mám rád, když se hraje do těla, ale musí to být v rámci pravidel. Když to v rámci pravidel není a rozhodčí to nevidí, tak se neznám. Při nátlaku trošku zmatkuji a jsem zbytečně splašený, naštěstí to jsou věci, na kterých se dá pracovat a postupem času je úplně odstranit,“ odhaluje své chyby hráč s číslem 88.

V každém sportu a nejen ve sportu je důležitá podpora a to zejména od nejbližších. Na tréninky doprovází Radka jeho přítelkyně Andrea. „Od ní cítím podporu asi největší! Je to úžasná holka, která rozumí stejně dobře hokeji, tak i hokejbalu. Umí mi vždy dobře poradit a říct co mám zlepšovat. Jsem jí za to strašně moc vděčný a její podpory se velmi moc vážím. Myslím si, že s její podporou to dotáhnu daleko.  A tím ti moc děkuju zlato!“ vzkazuje poděkování své přítelkyni Radek Svoboda.

Jako každý hokejista či hokejbalista má i obránce Vlků své vzory. „Určitě mezi ně patří P.K subban, Brent Burns a z českých je to Radko Gudas a chomutovský Jan Rutta,“ prozrazuje.

Kanadský obránce San Jose Sharks Brent Burns stojí i za volbou čísla na Radkově vlčím dresu. „Ano přesně tak. Je to můj největší vzor, jak v hokeji, tak v životě. Strašne moc se mi líbí jeho plnovous, který bych chtěl do příštího roku vypěstovat,“ zakončuje rozhovor s úsměvem.

Diskuze

Poslední zápas

Wolves Chomutov
HSÚ Pivní Veteráni Ústí nad Labem
12:2
Podrobnosti

Tabulka

1. HSÚ SHC Warriors.. 21 146:47 54
2. HBC Black&White Děčín 21 156:81 46
3. SK Dubí B 20 80:59 36
4. Wolves Chomutov 21 97:71 35
5. HSÚ Pivní Veteráni.. 20 110:80 33
6. HSÚ Foreads Ústí nad.. 21 88:80 31
7. HBC Orlík Ústí nad.. 20 76:85 24
8. HbC Kings Teplice 20 58:149 9
9. HSÚ Sharks Neštěmice 20 28:187 8

Kompletní tabulka

Střelci týmu

13 gólů

Jakub Varga

13 gólů

Lukáš Nagy

11 gólů

Michal Karásek

9 gólů

Ondřej Blaščák

8 gólů

Radek Veselý

Nejbližší narozeniny

02.05.2024 Daniel Kareš (31)
02.05.2024 Patrik Hrebinec (15)
08.05.2024 Matyáš Konopka (12)
15.05.2024 Daniel Kříž (14)
19.05.2024 Ondřej Príhoda (21)

Najdete nás na Facebooku

BOS Automotive Products CZ s.r.o. Lion sport Českomoravský svaz hokejbalu Národní sportovní agentura Město Chomutov Služby Chomutov AGROCOM HRUŠOVANY spol. s r.o. OMNIASPORT s.r.o. S.O.S. PÁRTYSERVIS

Počet návštěv: 44912
Posledních 30 dnů: 430 | Posledních 7 dnů: 124 | Poslední den: 11

© 2024 Wolves Chomutov | Všechna práva vyhrazena | wolvescv@gmail.com
Vytvořeno službou Sklub.cz

x
Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne