Wolves Chomutov

Oficiální stránky hokejbalového klubu 

Wolves Chomutov 

www.wolveschomutov.cz
   

Příští zápas

Wolves Chomutov vs HSÚ SHC Warriors..

Datum a čas konání: 20.4.2024 10:30
Místo: Areál Tomáše ze Štítného, Chomutov

Jaký byl rok 2020 z vlčího pohledu?

Jaký byl rok 2020 z vlčího pohledu?

Chomutov - Kalendářní rok 2020 se pomalu, ale jistě, chýlí ke svému konci a my vám v následujícím článku nabídneme soupis významných událostí a milníků, které se týkají našeho klubu. Určitě musíme zmínit celoroční neporazitelnost mladších žáků či vznik přípravky a podíváme se také, jak se vedlo dospělákům. Nuže, s chutí do čtení událostí roku 2020!

Leden

Na konci prvního měsíce letošního kalendářního roku přišel start jarní části Oblastní ligy. Vlčí smečka byla po podzimu pátá v bodovém kontaktu se špičkou tabulky. Odvetné boje začal zelenočerný soubor v Ústí nad Labem, kde se střetl s chlumeckými Warriors. I přes skvělý výkon brankáře Chabra se vstup povedl po výhře 6:0. Dva góly dali Tomáš Glacner s Pavlem Marešem. Druhé čisté konto v ročníku udržel Vašek Volf.

Únor

Hned prvního února čekal na Wolves domácí souboj proti celku HBC 74, se kterým jsem se utkali poprvé v historii. Utkání bylo hodně emotivní a ač jsme v zápsae vedli 2:0 a 3:1 odešli jsme poraženi 4:5. Hattrick zaznamenal Rudolf Bärnt. Naplno se také připravovala vlčí mládež, která v prvních dvou měsících nového roku našla útočiště v tělocvičně na Základní škole Školní v Chomutově, kde parádně potrénovala na jarní část soutěže. Po těsné porážce se 74kami přišla další. Tentokráte s řetenickou Perlou na krupském asfaltu 1:2. Sérii porážek se povedlo zlomit den po Valentýnu, kdy jsme doma hostili Orlík. Brankář Bílek udržel čisté konto a my vyhráli 5:0. O týden později áčko cestovalo do Litoměřic, kterým načepovalo desítku a Vašek Volf přidal další flašku do sbírky za čisté konto. Čtyřmi góly se na výhře podílel Vojta Malý. Poslední únorový den jsme se utkali v Ústí s nepříjemným celkem Devils Děčín. Kuba Varga sice zaznamenal hattrick, ale opět z toho byla těsná porážka, tentokráte 8:7.

Březen

První březnový den odstartovala jarní část také mladším žákům. Ty čekal hned na úvod lídr tabulky z Berouna. Vlčí naděje ale po bojovném a srdnatém výkonu dokázali první celek tabulky porazit a ukořištit všechny body. Hattrick zaznamenal Filip Novák. Sedmého března nastoupilo áčko k odloženému utkání z podzimní části. Doma hostilo ústecké Dragons, kteří prokázali zkušenost a vyhráli 8:4. V ten samý den navečer cestovali mladší žáci k taktéž odloženému utkání s Hostivaří. V Praze na Palmovce vlci prohrávali již 0:5, přesto dokázali utkání zvrátit na svou stranu a oslavit velice cennou výhru 8:7! Tato výhra také znamenala, že byla smečka v první sedmičce celků! O den později to jen potvrdil domácí souboj s berounskými Kelty, tentokráté ročníku 2008. Na utkání dorazilo kolem stovky diváků. Premiérové gólu se dočkal Patrik Hrebinec a Wolves mohli oslavovat výhru 6:2. Další ligové boje byly přerušeny a následně soutěže anulovány. Vše způsobila jarní vlna koronaviru. S datumem 18.3. se pojí ještě jedna věc - klubové narozeniny. Tentokrát již sedmé v pořadí!
 


 

Duben

Právě měsíc duben přinesl hned několik oslavenců. Hned první den slavil Séba Milička. O týden později své devatenáctiny oslavila věčně usměvavá Šárka Klimešová, která k našemu klubu také patří. Polovina čtvrtého měsíce přinesla další narozeniny, a to rovnou narozeniny klubové předsedy Marcel Holla. Ten přidal již šestadvacátou čárku.

Květen

Květen odstartovaly narozeniny dlouholetého člena smečky Dana Kareše. Ve stejný den byl oslavencem i Patrik Hrebinec. A krátce na to i další člen mladších žáků Olík Kharboutli. Šestnáctý květen přinesl devětadvacáté narozeniny bojovníka Tomáše Glacnera. O týden později se vrátil hokejbal! Zástupci regionu Střed připravili po uvolnění opatřetní pro mladší žáky Letní pohár. Vlčí smečka měla začínat turnajem v Mostě, ale bylo to přesunuto do Chomutova, takže jsme v domácím prostředí hostili právě Most a Kladno. S nedalekým rivalem zpod Hněvína jsme vybojovali těsnou výhru 6:5, když se utkání přelévalo z jedné strany na druhou. Druhé klání s Kladnem začala smečka lépe, vedla o dvě branky, jenže Kladenští dokázali vykřesat naději, jenže tu jim následně vzal domácí kapitán Gelhof a po něm ještě produktivní Novák. Vlci tak porazili oba své soupeře a do tabulky Letního poháru zapsali plný bodový zisk. Poslední květnový den odstartoval Letní pohár k výročí 30 let ČMSHb i pro naše áčko, které nastoupilo na zimním stadionu v Kadani proti místním Panthers se kterými jsme drželi krok pouze dvacet minut. Jediným úspěšným střelcem byl Radek Veselý.

Červen

Šestý měsíc v pořadí odstartovalo narození syna Štěpána u obránce našeho áčka Patrika Odrášky. Následně čekal na mladší žáky turnaj v Mostě. Smečku čekala odveta s domácím výběrem a poté se postavila Keltům "08". I po druhém turnaji zůstal celek Wolves neporažen, neboť dokázal otočit zápas proti Mostu a vyhrát 4:3. Poté si zelenočerný soubor poradil i s Berounem a to po výsledku 5:1. Ten samý den áčko hostilo Dandy Malé Březno. Oba celky se navzájem znají. Dokonce mezi nimi fungují střídavé starty. V bojovném utkání byli úspěšnější krokodýli. Jedinou trefu Wolves měl na svědomí dorážkou Radek Veselý, jenž sebral takřka jistou trefu Radkovi Svobodovi, který by tak překonal svého bratra Dominika.

Po městě byli na několika místech k vidění náborové plakáty s vlčí tématikou. Na závěr skupiny cestalovalo áčko do Ústí, kde se utkalo s Ještěrkami. Už bylo jasné, že se jedná o poslední mistrovské utkání v ročníku. Po porážce 8:1 nám zbylo poslední místo ve skupině. Jedinou trefu zaznamenal Marcel Holl, který se tak přidal k Radkovi Veselému. Den 21.6.2020 se nesmazatelně zapsal do kronink našeho malého klubu. Mladší žáky čekal poslední turnaj letního poháru v Rakovníku. Do bojů jsme šli z druhého místa, ale vše jsme měli ve svých rukách. A díky dvěma výhrám nad domácím Rakovníkem (4:0) a berounskými Kelty jsme mohli v kabině oslavit zisk Letního poháru! Zástupci našeho klubu si pro kluky připravili pohár na památku triumfu a od rodičů jednoho z hráčů putoval do kabiny také dort. Byl dobrééj!

V závěru měsíce podala vlčí smečka přihlášku rovnou dvou mládežnických kategorií! K mladším žákům se přidala přípravka. Plus samozřejmě nemohla chybět rozlučka s podařenou sezónou v podání mladších žáků. Všichni si opekání buřtíků a pití z poháru užili.
 

 

Červenec

Jedenáctý červenec přinesl již třetí ročník kadaňského Panthers Cupu. Vlci v prvním ročníku brali zlato, o rok později bronz. Tentokráte se hrálo na zimním stadionu v Kadani a cenné kovy byly daleko, neboť nás zklamala zejména produktivita. Za čtyři zápasy jsme dali jeden jediný gól - trefil se Radek Svoboda. Zlato tentokrát brali hráči Draků Kladno, stříbro připadlo Kadani, bronz Liberci a bramborová mediale zůstala v rukou Dandy.

Dalším počinem bylo umístění dvou bannerů na plot našeho hřiště. Nově tam nalezneme jasný poutač, kdo je na tom hřišti doma. Týden po Kadani si pětice vlků zahrála za Wizards Krupka turnaj KUDRÁK Cup, i tady se projevila produktivita a konečné sedmé místo toho budiž důkazem. O dva dny později dokončil bakalářské zkoušky Patrik Albrecht.

Srpen

Druhého srpna byl oznámen přestup útočníka Jana Bugna. Ten přišel k vlkům po ročním působení v Nordics Most a pomoci s boji v Krajské lize. O týden později jsme potvrdili návrat urostlého Víti Wohlraba, jenž uspěl na letním try-outu. Patnáctého srpna hájilo hned několik členů barvy Dandy na turnaji v Novém Strašecí, kde padli ve finále s domácím souborem v nájezech. I stříbro se počítá!

Osmnáctého srpna sehrálo áčko připravný zápas proti juniorce ústecké Elby. Prověrka s juniorkou ELBA DDM Ústí nad Labem splnila účel. K vidění byl pěkný zápas. Vlci v utkání dvakrát vedli, ale také chvíli prohrávali. Nakonec se oba soupeři po základní hrací době rozešli smírně. Rozhodnutí přišlo v posledních dvou vteřinách prodloužení. Elba vyhrála 4:3.

Následující dva srpnové víkendy byly plné hokejbalu. Vlčí smečka sehrála dva turnaje v Ústí nad Labem. Nejprve nastoupila poprvé v historii na Orlík Cupu, kde si možná trošku dělali zálusk na nejvyšší stupínek, ale cílem bylo prostě umístění na bedně a návrat s pohárem. To se splnilo. Po druhém místě v základní skupině jsme zvládli čtvrtfinále, padli v semifinále ale turnaj jsme zakončili ziskem bronzu!

Následující víkend se v Ústí hrál tradiční Memoriál Jindřicha Borůvky. Sobotní program ve skupině vlkům poměrně vyšel. Díky dvěma výhrám bylo jisté, že si zahrajeme play-off. V nedělním posledním utkání ve skupině záleželo z jaké pozice půjdeme a s kým se utkáme. Shodou okolností jsme díky prohře s Bazzy Děčín šli opět na stejného soka a bohužel z toho byla další prohra. Díky porážce v bitvě vlčích mužstvem na nás zůstala bramoborová čtvrtá pozice, i tak velice cenná!

Během posledního srpnového víkendu se v Chomutově uskutečnil již 4. ročník půlmaratonu. Akce se zúčastnili naši mladší žáci Sebastian Milička, Filip Novák, Aleš Gelhof a Adélka Ferencová dále pak hráč áčka Daniel Kareš a trenérka přípravky Ivča Volfová.

Září

Těsně před ligou jsme dopsali na soupisku navrátilce Jakuba Totha. Celé záři byly po Chomutově plakáty s motivem "Popadni hokejku a hraj hokejbal!", což je další mládežnický projekt ve spolupráci se svazem. Šesté září bylo nabité. Nejprve se náš celek prezentoval na Festivalu sportu na Kamenncovém jezeře a následně áčko čekal start soutěže v Ústí proti Dubí. První akce se povedla na výbornou, avšak zápas nevyšel. Dubí vyhrálo 4:1.

Dvanáctého září hostilo áčko ústeckou Comu. Bojovný výkon a stažený tříbrankové ztráty nakonec na body nestačilo. Šťastnější byla Coma, která v závěru využila početní výhodu a vyhrála 5:4. O týden později čekal na vlky rival Comy - celek Dragons. Prospaná první třetina stála i do třetice vlčí áčko šanci na body. Naopak úspěšný vstup do nového ročníku zaznamenali mladší žáci, kteří doma přehráli Kelty "08" poměrem 3:0, kdy čisté konto vychytal jinak útočník Adam Mareš. Poslední zářiový víkend přinesl zápas pouze mladších žáků. Ti cestovali do Prahy na půdu Rebelů. Silný celek představoval oříšek, jenž se nakonec podařilo rozlousknout. Po první části jsme vedli 3:1 ale domácím vyšla druhá část obdobně a do poslední periody se šlo za vyrovnaného stavu 4:4. Výhru vystřelil tři minutky před koncem Olík Kharboutli. Hattrick připsal na své konto Adam Mareš.

Říjen

Řijen začal narozeninami členů áčka Milana Pešouta, Ondry Holla a Petra Mareše a zároveň přinesl další zápis do kronik. Dne 3.10.2020 sehrála premiérový turnaj naše přípravka, jenž se představila v Ústí nad Labem. V konkurenci Liberce, Elby, Mostu a Mladé Boleslavi dokázala urvat výhru proti domácímu týmu a remizovat s Libercem. Ve stejný den hostilo áčko rezervu Elby, která dosud vedla Krajskou ligu bez ztráty, avšak v Chomutově lídr padl poměrem 6:1. Premiérové body vystřelili Vladimír Opelt (hattrick), Ondra Tumpach (2 góly) a poprvé se trefil i Milan Pešout. O den později měli hrát žáci s Kladnem, ale nařízená karanténa na většinu celku byla proti.

Náš předseda Marcel Holl byl na Valné hromadě potvrzen jako pátý člen výkonného výboru Regionálního svazu. Ve funkci nahradil Michala Pečeného. Ten skončil z rodinných důvodů.

Dvanáctého října se sport opět zastavil, ale ještě předtím cestovali mladší žáci k utkání do Mladé Boleslavi. Mužstvo včetně realizačního týmu cestovalo autobusem. Cesta tak byla mnohem jednodušší. A dalším z důvodů bylo, že se muselo hrát bez přítomnosti diváků, takže rodičů, kteří žáky na zápasy obvykle vozí a doprovází. Utkání přineslo sezónní premiéru pro trojici přípravkářů, neboť koronavirus opět zasáhl do složení mužstva. O to více je vybojovaná výhra 4:3 cenná. První gól za žáky vstřelil benjamínek Vítek Neugebauer. Kapitánkou byla Adéla Ferencová, což je další milník do historie klubu.

Listopad

Sport v Česku byl zmražen díky druhé vlně viru COVID-19. Více než padesátka členů Wolves Chomutov, tak nemohla trénovat.

Prosinec

Díky rozvolnění opatření a přechodu na 3. stupeň PES mohla smečka od 3. prosince trénovat a hned pátého na Mikuláše čekal áčko souboj proti řetenické Perle. Ta dorazila do Chomutova v šesti lidech a i díky tomu se povedlo opět vyhrát a to vysokým rozdílem 8:0. Toto utkání zároveň zaokrouhlilo počet zápasů našich zakladatelů. Rovných 150 ligových zápasů odehrál za Wolves Ondřej Holl. O dvacet méně má na svém kontě starší z bratrů Marcel Holl. Premiérové utkání za muže si připsal Martin Dlouhý, jenž naskočil na posledních sedm minut zápasu.

O týden později jsme hráli na novém hřišti v Děčíně. V utkání jsme díky dvěma brankám Ondry Fencla vedli již 1:3, ale nakonec jsme se domů vrátili jenom s bodíkem za prohru v nájezdech. Během krátkého rozvolnění se uskutečnily i dva tréninky širšího kádru mladších žáků. Naopak přípravkáři dostali od trenérů domácí úkoly, které se snaží svědomitě plnit.

Všichni si přejeme, aby následují rok přinesl ještě více vlčí radosti na hokejbalových kolbištích!
 

 
 
 

Diskuze

Poslední zápas

Wolves Chomutov
HSÚ Pivní Veteráni Ústí nad Labem
12:2
Podrobnosti

Tabulka

1. HSÚ SHC Warriors.. 21 146:47 54
2. HBC Black&White Děčín 21 156:81 46
3. SK Dubí B 20 80:59 36
4. Wolves Chomutov 21 97:71 35
5. HSÚ Pivní Veteráni.. 20 110:80 33
6. HSÚ Foreads Ústí nad.. 21 88:80 31
7. HBC Orlík Ústí nad.. 20 76:85 24
8. HbC Kings Teplice 20 58:149 9
9. HSÚ Sharks Neštěmice 20 28:187 8

Kompletní tabulka

Střelci týmu

13 gólů

Jakub Varga

13 gólů

Lukáš Nagy

11 gólů

Michal Karásek

9 gólů

Ondřej Blaščák

8 gólů

Radek Veselý

Nejbližší narozeniny

24.04.2024 Patrik Kokšál (15)
24.04.2024 Radek Rop (25)
27.04.2024 Jakub Jelínek (14)
28.04.2024 Natálie Lorenčíková (16)
29.04.2024 Jakub Šarlinger (23)

Najdete nás na Facebooku

BOS Automotive Products CZ s.r.o. Lion sport Českomoravský svaz hokejbalu Národní sportovní agentura Město Chomutov Služby Chomutov AGROCOM HRUŠOVANY spol. s r.o. OMNIASPORT s.r.o. S.O.S. PÁRTYSERVIS

Počet návštěv: 44773
Posledních 30 dnů: 547 | Posledních 7 dnů: 103 | Poslední den: 9

© 2024 Wolves Chomutov | Všechna práva vyhrazena | wolvescv@gmail.com
Vytvořeno službou Sklub.cz

x
Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne